August Time Rally (19 augustus 2022)

Algemeen

19 maart 2022 was het eerste rally evenement namens De Rallymeester en dit smaakte naar meer. Na een geslaagde Tulpenrallye en een blik op de rallykalender ontstond het idee om in augustus een leuk ritje neer te zetten. Precies 5 maanden later is het zover, op
19 augustus 2022 wordt de August Time Rally gereden. Het biedt een mooie mogelijkheid om weer in te komen na de vakantie voor de Gijs van Lennep Legend of de SLS die later in augustus op de kalender staat.

Er kan deelgenomen worden met bijzondere auto's, klassiekers, cabrio's en sportscars, ongeacht het bouwjaar. De auto dient, indien van toepassing, te zijn voorzien van een geldig apk-keuringsbewijs en vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn. 

 

De startlocatie zal in de omgeving van Den Dolder zijn, de precieze startlocatie wordt later richting de deelnemers gecommuniceerd.

Er kan worden ingeschreven in twee verschillende klassen:

SPORTKLASSE

De Sportklasse is voor deelnemers die al enige ervaring hebben in het rallyrijden. Je krijgt te maken met diverse kaartleessystemen, kaartmanipulaties, herconstructies e.d. Je rijdt de rally op kaarten van 1:50.000 en met een tijdschema is er geen ruimte voor het zoeken naar letters. Hoewel er in deze klasse zeker ruimte is om te genieten van de route, moet de navigator blijven opletten. 

 

TOURKLASSE

De Tourklasse is voor deelnemers met geen of zeer weinig ervaring met rallyrijden. In deze klasse wordt er gereden met eenvoudige systemen zoals pijlen kortste route op nauwkeurige kaarten van 1:25.000. Op rallynews.eu staan voorbeelden van deze systemen. De nadruk in deze klasse ligt op het genieten van de mooie route. 

Deelnamevoorwaarden

INSCHRIJVEN

De inschrijving voor deze rit opent vrijdag 20 mei en zal op 12 augustus sluiten, of wanneer het maximale aantal van 30 deelnemende equipes is bereikt. 

 

DE AUTO
Er kan deelgenomen worden met bijzondere auto's, klassiekers, cabrio's en sportscars, ongeacht het bouwjaar. De auto dient, wanneer van toepassing, te zijn voorzien van een geldig Apk-keuringsbewijs en vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn.

 

MEETAPPARATUUR

Er mag gebruik worden gemaakt van zowel mechanische als elektronische meetapparatuur. De aanwezigheid en/of het gebruik van een Gps-navigatiesysteem, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.

 

VERZEKERING (DEELNEMER)

De auto waarmee je deelneemt, dient tijdens de rally verzekerd te zijn volgens de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM) zonder enige beperking zoals bijvoorbeeld uitsluiting bij regularity rally’s, inclusief behendigheidstesten of omschrijvingen van gelijke strekking. Het is de verantwoording van de equipe om een dergelijke verzekering of uitbreiding van de bestaande verzekering af te sluiten.

 

VERZEKERING (ORGANISATIE)
De organisatie maakt gebruik van het verzekeringspakket van de NHRF tegen Wettelijke Aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of goederen van derden en/of vrijwilligers en/of medewerkers en/of deelnemers. Daarnaast is in dit pakket een secundaire WAM-verzekering ten behoeve van de deelnemers opgenomen.

 

VRIJWARINGSCLAUSULE 

Beide leden van de equipe dienen bij de start de zogenaamde "vrijwaringsverklaring" te ondertekenen. Wanneer één of beide equipeleden deze vrijwaring niet willen ondertekenen wordt een equipe uitgesloten van de start. De verklaring is via de onderstaande knop te lezen. 

 

INSCHRIJVING

Het inschrijfgeld voor deze rally betreft € 59,99, er kan via het inschrijfformulier worden gekozen voor een directe overschrijving of het ontvangen van een tikkie. Het inschrijfbedrag dient voor start van de rally binnen te zijn op de rekening van de organisatie 

 

SPONSORING

Voor elke rally zijn wij op zoek naar sponsors. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan even contact op door te bellen naar
(06) 83 12 64 43 of door een mail te sturen naar info@rallymeester.nl

 

ANNULERING

Bij een annulering voor 5 juni vindt volledige teruggave het inschrijfgeld plaats. 

Bij een annulering tussen 5 juni en 5 juli vindt volledige teruggave van het inschrijfgeld plaats, minus € 19,99 voor de tot dan toe gemaakte kosten. 

Bij een annulering na 5 juli is er geen teruggave meer mogelijk. 

 

OVERMACHT

De organisatie zal bij overmacht € 39,99 terugbetalen aan de deelnemers. “Overmacht” is iedere gebeurtenis of omstandigheid boven de macht van de partijen. Bedoeld wordt onder andere het niet afgeven of het intrekken van vergunningen of door de overheid opgelegde maatregelen waardoor de rally niet door kan gaan.

Bijzonder Reglement

Het bijzonder reglement wordt 19 juli gepubliceerd. De Rallymeester is aangesloten bij de Nederlandse Historische Rally Federatie (www.nhrf.nl) en wordt verreden volgens de voorwaarden van de federatie. 

Deelnemers

 

Bestuurder Navigator Auto Klasse
Lex Wepster Steven Wepster Triumph TR250 Sportklasse