Season Drive Rally (1 oktober 2022)

Op 1 oktober 2022 vindt de Seasondrive Rally plaatst. Deze rally en de samenwerking met De Rallymeester zijn een primeur voor dit bedrijf, opgericht door en voor autoliefhebbers. Seasondrive organiseert namelijk al een aantal jaar evenementen met auto’s, maar hierbij speelde kaartlezen tot nu toe nog geen rol. Het niveau van de rally is hierom niet al te ingewikkeld, zodat het voor velen toegankelijk is. Het belooft een geweldig evenement te worden met een mooie route.

Er kan deelgenomen worden met bijzondere auto's, klassiekers, cabrio's en sportscars, ongeacht het bouwjaar. De auto dient, indien van toepassing, te zijn voorzien van een geldig apk-keuringsbewijs en vanzelfsprekend minimaal volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM) verzekerd te zijn. 

 

Er kan worden ingeschreven in drie verschillende klassen:

SPORTKLASSE

De Sportklasse is voor deelnemers die al enige ervaring hebben in het rallyrijden. Er zal worden gereden op kaarten van 1:50.000, volgens verschillende (soms onbekende) kaartleessystemen en aan de hand van een tijdschema. Voor zowel bestuurder als navigator is scherp blijven een must tijdens deze rally.  

 

TOURKLASSE

De Tourklasse zal tijdens dit evenement een eenvoudig niveau hebben, om zo voor iedereen toegankelijk te zijn. Altijd al eens de stap willen wagen naar het kaartlezen? Dan is deze rally de uitgelezen mogelijkheid om dit eens te proberen. Er zal enkel worden gereden volgens het systeem pijlen kortste route en door kaarten van schaal 1:25.000 te gebruiken moet de juiste weg vinden niet moeilijk zijn.

 

COMFORTKLASSE

De Comfortklasse is voor deelnemers die wel willen genieten van de mooie route en de sfeer van autoliefhebbers, maar geen behoefte hebben aan het kaartleeselement. Deze klasse rijdt een alternatieve route met behulp van een routebeschrijving. Geen kaartlezen dus, maar wel de gezelligheid en prachtige route van een rally.

 

NSCHRIJVEN

De inschrijving voor deze rit opent vrijdag 20 mei en zal op 24 september sluiten, tenzij het maximale aantal van 60 inschrijvende equipes eerder wordt bereikt.

 

MEETAPPARATUUR

Er mag gebruik worden gemaakt van zowel mechanische als elektronische meetapparatuur. De aanwezigheid en/of het gebruik van een Gps-navigatiesysteem, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.

 

VERZEKERING (DEELNEMER)

De auto waarmee je deelneemt, dient tijdens de rally verzekerd te zijn volgens de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM) zonder enige beperking zoals bijvoorbeeld uitsluiting bij regularity rally’s, inclusief behendigheidstesten of omschrijvingen van gelijke strekking. Het is de verantwoording van de equipe om een dergelijke verzekering of uitbreiding van de bestaande verzekering af te sluiten.

 

VERZEKERING (ORGANISATIE)
De organisatie maakt gebruik van het verzekeringspakket van de NHRF tegen Wettelijke Aansprakelijkheid voor schade aan personen en/of goederen van derden en/of vrijwilligers en/of medewerkers en/of deelnemers. Daarnaast is in dit pakket een secundaire WAM-verzekering ten behoeve van de deelnemers opgenomen.

 

VRIJWARINGSCLAUSULE 

Beide leden van de equipe dienen bij de start de zogenaamde "vrijwaringsverklaring" te ondertekenen. Wanneer één of beide equipeleden deze vrijwaring niet willen ondertekenen wordt een equipe uitgesloten van de start. De verklaring is via de onderstaande knop te lezen. 

INSCHRIJVING

Het inschrijfgeld voor deze rally betreft € 169,99, er kan via het inschrijfformulier worden gekozen voor een directe overschrijving of het ontvangen van een tikkie. Het inschrijfbedrag dient voor start van de rally binnen te zijn op de rekening van de organisatie. Het inschrijfgeld is inclusief het gebruikelijke pakket van rallyschilden, routeboeken, een schaallatje. Daarnaast is ontvangst met koffie en de lunch tijdens de route inbegrepen in de prijs.

 

SPONSORING

Voor elke rally zijn wij op zoek naar sponsors. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan even contact op door te bellen naar
(06) 83 12 64 43 of door een mail te sturen naar
info@rallymeester.nl

 

ANNULERING

Bij een annulering voor 15 juli vindt volledige teruggave het inschrijfgeld plaats. 

Bij een annulering tussen 15 juli en 3 september vindt volledige teruggave van het inschrijfgeld plaats, minus € 49,99 voor de tot dan toe gemaakte kosten. 

Bij een annulering na 3 september is er geen teruggave van inschrijfgeld meer mogelijk. 

 

OVERMACHT

De organisatie zal bij overmacht € 119,99 terugbetalen aan de deelnemers. “Overmacht” is iedere gebeurtenis of omstandigheid boven de macht van de partijen. Bedoeld wordt onder andere het niet afgeven of het intrekken van vergunningen of door de overheid opgelegde maatregelen waardoor de rally niet door kan gaan.